Overraskende fremmøde til EU-møde i Aakirkeby

Overraskende fremmøde til EU-møde i Aakirkeby

Der var et overraskende stort rykind, da Venstres lokale europaudvalg med formand Erik A. Larsen i spidsen sammen med LOF Bornholm onsdag stod bag et arrangement, hvor man havde fået Lykke Friis, nuværende udenrigskorrespondent for Berlingske og tidligere folketingsmedlem for Venstre, til Bornholm.

I Aakirkebyhallerne havde Lykke Friis samlet intet mindre end 180 bornholmere, der kom fra nær og fjern. Og om det var europapolitikken eller dagens hovedperson, der var trækplaster, vil Erik A. Larsen lade være usagt, men en propfyldt sal havde han under alle omstændigheder ikke turdet håbe på.

– Det blev til en times foredrag og en times spørgsmål, fortæller Erik A. Larsen.

– Lykke Friis holdt et blændende indlæg med illustrative slides og skægge anekdoter. Hun viste sin fantastiske viden om EU-politik, om situationen i Tyskland og om englændernes udtræden af EU, fortæller Erik A. Larsen.

Efter en times indlæg var spørgelysten fra salen stor, og det er derfor en meget tilfreds arrangør, der kan gøre status.

– Jeg er meget glad for, at så mange havde lyst til at være med. Det var et fremragende arrangement, siger Erik A. Larsen.

Det var blandt andet midler fra Europa-Nævnet, der havde gjort arrangementet muligt. Nævnets penge er øremærket oplysning til borgerne om EU, og det skal ske ved offentlige møder.