Dyrt Claus Johansen-billede til salg hos Lauritz.com

Dyrt Claus Johansen-billede til salg hos Lauritz.com

Online auktionshuset Lauritz.com melder sig ind i kampen om høje hammerslag på bornholmermaleren Claus Johansen.

Det er ellers Bruun Rasmussen, der de senere år har stået for de fleste salg af de karakteristiske billeder af maleren, men hos Lauritz.coms bornholmske indleveringssted er der nu blevet indleveret et helt typisk maleri af Claus Johansen.

På bagsiden er billedet forsynet med Eli Rasmussens noter, som det er tilfældet med rigtig mange af Claus Johansens billeder. “Markfeldter og Gaard” er dateret til cirka 1937 – en god håndfuld år før Claus Johansens død i 1943.

Lauritz.com vurderer værket til 25.000 kroner. Hammerslagsrekorden opnået hos Bruun Rasmussen lyder på 34.000 kroner.