Enhedslisten vil sende elever på tidlig juleferie

Hvis den stigende coronasmitte skal ned, og smittekæderne i Danmark brydes, vil det være en god løsning at sende elever fra de ældste klassetrin i grundskolen og på ungdomsuddannelser hjem på en tidlig juleferie.

Det mener Peder Hvelplund, Enhedslistens sundhedsordfører.

– I og med at smitten især er stigende blandt de yngre årgange, så kunne man overveje både at sende ungdomsuddannelser og de ældste klasser i skolerne hjem på en tidligere juleferie for simpelthen at begrænse aktiviteten, siger han.

Enhedslisten mener også, det kan give mening at lukke restauranter og barer i en periode.

– Det kunne være en overvejelse. Men nu vil vi lytte til, hvad anbefalingerne er fra sundhedsmyndighederne.

– Men der er ingen tvivl om, at når det især er i de aldersgrupper, vi ser smittespredning, så handler det om at få begrænset aktiviteten i det hele taget, siger han.

Søndag klokken 10 skal Hvelplund og de andre sundhedsordførere i Folketinget til orientering om coronasituationen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Hvelplund forventer, at det bliver et møde, hvor Heunicke vil fortælle om, hvad sundhedsmyndighederne anbefaler i den nuværende situation i Danmark. Og nye restriktioner kan være på vej, lyder det.

Heuncike skrev lørdag på Facebook, at “ingen skal tvivle på, at vi er parate til at tage de tiltag og restriktioner i brug, som er nødvendige for at bevare epidemien under kontrol og sikre vores sundhedsvæsen”.

Lørdag eftermiddag skrev statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook, at regeringen “overvejer kraftigt, om der er behov for at skærpe restriktionerne endnu mere”.

Det sker, efter et rekordhøjt smittetal på 2115 nye smittede lørdag.

Tallet lørdag dækkede dog over mere end 24 timer. Det skyldes, at der natten til fredag var teknisk vedligehold på serverne hos Statens Serum Institut.

Fredag rykkede Region Hovedstaden desuden som den første region op i risikoniveau 4 i på den nationale skala for risikovurdering. Skalaen går fra et til fem.

/ritzau/