Interessen for at blive coronatestet har været stigende i november. Dette billede er fra det mobile testcenters besøg i Aakirkebyhallerne for to uger siden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

I denne uge: Seks bornholmere om dagen bekræftes smittet

Tre bornholmere yderligere er registreret smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn. I alt har 24 personer med bornholmsk adresse efter test i denne uge modtaget et svar om, at de er testet positiv for virussen SARS CoV-2 (forkortelse for “severe acute respiratory syndrome coronavirus 2”), der fører til sygdommen covid-19.

Ud af de hundredvis af prøver foretaget mandag, onsdag og torsdag var der hver dag fem smittede, mens tirsdagens podninger resulterede i ni nye bekræftede smittetilfælde.

Siden pandemiens begyndelse i foråret er 176 bornholmere blevet testet positiv for virussen ifølge statistikken, som Statens Serum Institut har offentliggjort lørdag.

På landsplan er der bekræftet 1.078 nye tilfælde i løbet af det seneste døgn, og 243 er indlagt på landets hospitaler med sygdommen.

Prøverne sendes til laboratoriet i kuverter som denne. De fleste coronatest fra Bornholm analyseres i København. Arkivfoto: Jacob Jepsen