Sten Andersen har købt bygningerne på havnen af RB Handel, der købte og solgte biler. Nu er der travlhed for at få lokalerne sat i stand til det nye formål. Foto: Elisabeth Krogh

Fra nul til syv ansatte: Nu flytter han i større lokaler

Det var lidt af et sats, da Sten Andersen i 2011 lejede sig ind en tom, tidligere manufakturhandel i Torvegade i Nexø for at sælge og reparere vaskemaskiner, køleskabe og andre hvidevarer under navnet SA-Service.

I 2013 købte han hele ejendommen, og i 2015 udvidede han med udstilling på 1. salen. Nu har han solgt ejendommen i Torvegade for i stedet at rykke hele virksomheden med butik, kontorer og lager.

Erhverv

Det var lidt af et sats, da Sten Andersen i 2011 lejede sig ind en tom, tidligere manufakturhandel i Torvegade i Nexø for at sælge og reparere vaskemaskiner, køleskabe og andre hvidevarer under navnet SA-Service.

Han havde startet sin virksomhed på hjemmeadressen i Damgade 2009, da han efter en diskusprolaps, blev fyret fra sit faste job som elektriker. I stedet sprang han i 2011 ud som selvstændig med egen butik og en enkelt deltidsansat. I første omgang delte han lokalerne med en anden butik.

I 2013 købte han hele ejendommen, og i 2015 udvidede han med udstilling på 1. salen. Nu har han solgt ejendommen i Torvegade for i stedet at rykke hele virksomheden med butik, kontorer og lager til Sdr. Hammer.

– Vi flytter for, at det kan blive mere praktisk og for at få mere luft. På havnen får vi 350 kvm i et plan, mens vi her kun har omkring 200 kvm, som er fordelt på flere etager, forklarer Sten Andersen.

Det gør ondt i ryggen bare at se på de mange hvidevarer udstillet på 1. salen, hvor man kommer op ad en fin gammel trappe, men Sten Andersen har en vare-elevator på gårdsiden, ellers ville det slet ikke have kunnet lade sig gøre, forklarer han.

Han åbnede dengang med et håb om at have ret i, at Nexø manglede en hvidevareforretning.

Nu har han syv ansatte.

– Jeg har tre ansatte i butikken. To kørende montører, en arbejdsmand samt en ansat til webshop med mere, fortæller Sten Andersen.

Travlhed

I de nye lokaler på Sdr. Hammer får virksomheden ikke bare mere plads til butik, lager og kontorer, men også langt bedre til- og frakørselsforhold.

– Her i Torvegade har jeg to gange haft en chauffør, der skulle levere varer, som blev påkørt, og i det hele taget har det været svært for både kunder og leverandører at kunne parkere. På Sdr. Hammer får vi 1500 kvm grund.

På den nye adresse er der også store porte, så varerne kan leveres direkte ind på lageret.

– Her er der for meget knokkelarbejde med hvidevarerne og for lidt plads. Skulle vi udvide her, måtte vi tage kælderen med, og det ville gøre det endnu mere besværligt.

Sten Andersen skal være ude af sine nuværende lokaler 15. august, så nu er der hektisk travlhed på Sdr. Hammer med at få gjort de nye lokaler klar til indflytning.

– En del af det skal totalrenoveres med nye vægge, gulve og lofter.

Flytningen skal ske på bare to dage, hvor han lukker butikken ned og flytter alt.

SA-Service er med i kæden Hvidt & Frit og står for salg samt reparation af hvidevarer.

Virksomhedsrokade

Sten Andersen har købt de nye lokaler på havnen af RB-Handel, der køber, sælger og reparerer biler. RB-Handel er flyttet til Mejerigaden i Stenseby, fortæller ejer Rasmus Buhl, mens ejendommen i Torvegade er solgt til et ungt par, der dels vil bo i ejendommen, dels har planer om butik i stueetagen, fortæller Sten Andersen.