Dansker tæt på golftriumf: Jeg bliver sikkert lidt nervøs

Den 19-årige golfspiller Rasmus Højgaard kan skimte sin blot anden sejr på European Tour.

Før lørdagens afgørende finalerunde ved British Masters indtager danskeren en tredjeplads – blot to slag fra den førende italiener, Renato Paratore.

Turneringen i Newcastle er den første på European Tour efter corona-nedlukningen.

– Jeg bliver helt sikkert mere nervøs, når vi har haft sådan en lang pause.

– Men det handler om at være tålmodig og rolig og bare gøre, som jeg har gjort de første tre dage. Forhåbentlig er det nok i den sidste ende, siger Rasmus Højgaard til European Tours hjemmeside.

Samlet har danskeren gået de tre første runder i 14 slag under banens par.

Han vandt sin første turnering på European Tour tilbage i december, da han sejrede i Mauritius Open. Højgaard vil forsøge at trække på de erfaringer, han gjorde sig for otte måneder siden.

– Jeg kan tage nogle ting med. Sidste gang forblev jeg tålmodig og rolig. Jeg undlod at skynde mig eller forcere noget. Det er planen at gøre det samme, hvis jeg er med helt fremme, siger han.

Den unge dansker håber også, at den erfarne caddie Jonathan Smart med gode råd kan være en hjælp på den afgørende runde.

Rasmus Højgaard går ud på fjerde og sidste runde i British Masters sammen med den førende Renato Paratore og sydafrikaneren Justin Harding, der indtager andenpladsen, lørdag klokken 14.30 dansk tid.

/ritzau/