Vang Havn klarer det underskud, som covid-19 kommer til at give. Arkivfoto: Allan Rieck

Tre tyske både kom til Vang på første åbningsdag, og havnen håber nu på en god sæson

VANG

Allerede på dagen den 15. juni, hvor statsminister Mette Frederiksen åbnede landets grænse for tyske turister, kom tre tyske både og lagde til i Vang Havn.

– Jeg tror, de har været på vej allerede den 14., lyder det fra Søren Vaupell Christensen, havnefoged for Vang Havn.

– De har siddet klar for at komme op og besøge os, det er positivt, at ligeså snart, der bliver åbnet, så er folk også klar til at komme ud, lyder det.

Vang Havn har plads til otte-ti både, og det håber man bestemt på bliver scenariet efter en stille forårssæson på grund covid-19. Foreløbig har man vinket farvel til omkring 20.000 kroner i indtjening.

– Vi har lidt på bankbogen, så vi skal nok klare os igennem, lyder det fra Søren Vaupell Christensen, havnefoged i Vang. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

– Det er klart, der kommer til at mangle lidt penge til renovering, men vi har lidt på bankbogen, så vi skal nok klare os igennem, lyder det fra Søren Vaupell Christensen.

Havnens indtægter plejer at ligge på omkring 50.000 kroner, men da der ikke er udgifter til lønninger, er man fortrøstningsfuld.

Nye granitbænke

Mens Vang Havn endelig er i gang som i enhver anden sæson, holder havnens kiosk, Bixen, fortsat lukket. Den kører via grundejerforeningen på frivillig arbejdskraft, men har svært ved at imødekomme de retningslinjer, der stadig er i forbindelse med covid-19.

– De må jo ikke være mere end fire derinde og med en ekspedient, så er det kun tre, og så skal de gå og jage folk ud, og det er jo slet ikke konceptet, siger Søren Vaupell Christensen.

Derfor har man besluttet, at man, indtil restriktioner bliver hævet, holder lukket.

Et par nye bænke tæt på Dronningebroen er kommer til, da man har fjernet lidt jord.

– Vi har haft nogle granitblokke, som vi har sat op, så man gå ned sætte sig ved muren og nyde solnedgangen.