Foto: Berit Hvassum

Ahmed forlader skolen – dansen lever videre

– Den gode nyhed er, at Ahmed har fået sin drøm opfyldt om at komme ind på fysioterapeutuddannelsen. Det dårlige er, at han forlader skolen. Det har ikke været nemt for ham eller for nogen af os andre, siger skoleleder Helle Krakau Holm, Svartingedal Skole i Hasle.

Ahmed Shalapy havde fredag før jul sidste dag på Svartingedal, som dermed sagde farvel til manden, der har fyret op under dansen og glæden på skolen.

Svartingedals fokus på dans og bevægelse førte i efteråret til, at skolen vandt to priser ved DM i skoleudvikling.

Afløseren er klar

Så det gode spørgsmål er: Hvad nu – går dansen i stå på Svartingedal?

– Nej, siger Helle Krakau Holm og forklarer, at man på skolen har været forberedt på, at Ahmed Shalapy var på vej til at flytte til Esbjerg.

– Pædagog Birthe Womb Olsen, der selv danser meget, har i halvt år været til oplæring hos Ahmed og kan hans danse. Så vi fortsætter med dansebånd og med gå glad på weekend-dans både for børnehaveklassen og resten af skolen, oplyser skolelederen.

– Det er et stort tab for os, at Ahmed er flyttet, men samtidig må vi bakke ham op. Det er utroligt flot, at han er kommet ind på uddannelsen. Respekt for det, og så har han lovet, at han kommer til Bornholm, når han er blevet uddannet.

Stadig en del af skolen

Helle Krakau Holm tilføjer, at Ahmed Shalapy fortsat i høj grad vil være en del af skolens dans, men at det blot kræver planlægning i noget større grad end tidligere.

– Ahmed flytter med sin lille familie, kone og to børn. Men han har sin svigerfamilie på Bornholm, så han vil komme jævnligt. Jeg har aftalt med ham, at han kommer og laver dans til skolefesten, som han plejer, og han kommer og laver flash mob til Folkemødet. Han kommer til de traditioner, vi har på skolen. Han har fortsat sit firma, som jeg hjælper ham med. Så han vil stadig kunne bookes til events. Så det gør også, at han bevarer sin tilknytning til øen. Vi påtænker at lave nogle workshops med ham, når han alligevel er på Bornholm, fortæller Helle Krakau Holm.

 

 

Helle Krakau Holm og Ahmed Shalapy. Foto: Berit Hvassum

 

Ahmed: Den bedste periode i mit liv

– Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg kommet ind på uddannelsen, men det er ikke så let for mig at forlade Svartingedal Skole. Jeg arbejdede på Svartingedal i tre og et halvt år. Det var den bedste periode i mit liv, siger Ahmed Shalapy.

– Jeg tror, at jeg havde særlig relation til hver enkelt barn i skolen – og jeg mener ”hver enkelt barn”. Jeg har arbejdet forskellige steder, men har aldrig oplevet den kærlighed og omsorg mellem medarbejdere som på Svartingedal. De passer virkelig på hinanden. Jeg vil meget gerne takke dem, siger Ahmed Shalapy.

– Det var en meget speciel oplevelse for mig at arbejde med elevernes forældre og se, hvordan de kæmper for skolen og støtter deres børn. Jeg tror, at denne ”kærlighedsenergi” skyldes skoleleder Helle Krakau Holm. Børnene elsker hende, de kalder hende mor Helle. Hendes kontor er åbent for alle børnene og personalet.

– Helle og jeg har en større plan sammen, og dansen skal nok forsætte på skolen. Jeg har lært Birthe op i dansene, og Helle kan dem også. Og jeg skal nok komme i skolen til skolefester, Folkemødet og så videre. Dans med Ahmed kører fortsat, og jeg kommer til at lave events på Bornholm og andre steder, slutter Ahmed Shalapy.