Succesfuld weekend for Bornholm

Succesfuld weekend for Bornholm
Petra Steinthorsson, Alberte Lindblad Grønbeck, Lis Borring og Ronja Bjarnason fra Bornholm Taekwondoklub var i aktion i weekenden. Eget foto
NOTITS | 17. APR 2024 • 13:11
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
17. APR 2024 • 13:11

Bornholm Taekwondoklub sikrede sig både pokal og medaljer.

Bornholm stillede med tre deltagere, da 450 taekwondokæmpere i weekenden dystede i Tommerup på Fyn. Derudover stillede endnu en kæmper fra Bornholm Taekwondoklub op i et onlinestævne i Canada. I alt blev det til en pokal og tre medaljer.

I Tommerup vandt Alberte Lindblad Grønbeck suverænt pigeklassen i rødbælte med 14 deltagere. I finalen kom hun på banen som den sidste og fik point med stor afstand til de andre, fortæller Lis Borring og betegner det som en sikker guldmedalje. Da der sidst på dagen blev overrakt pokaler til bedste poomsae i hver gruppe, fik Alberte Lindblad Grønbeck pokalen for den bedste poomsae af alle rødbæltepiger under 18 år.

21-årige Petra Steinthorsson var til sit første livestævne i gruppen 18-30 grøn-/blåbælter. Ifølge Lis Borring var succeskriteriet, at hun skulle have en god oplevelse og holde nerverne i ro, og det klarede Petra Steinthorsson så flot, at hun var tæt på at få bronze.

Endelig stillede Lis Borring selv op til en livestævne for første gang efter en længere pause. Hun har ingen konkurrenter i sin klasse, og det handlede om at få en fornemmelse for banen inden et internationalt stævne i London i 25. maj.

– Det gik helt fint, og jeg fik min guldmedalje, fortæller hun i en pressemeddelelse.

10-årige Ronja Bjarnason opnåede medalje ved det canadiske onlinestævne, hvor knap 300 kæmpere deltog. Hun stillede op i begynderklasse for piger under 12 år, hvor der var seks deltagere. Det blev til en andenplads, og sølvmedaljen vil blive sendt fra Canada, fortæller Lis Borring og tilføjer, at Ronja Bjarnason formentlig stiller op i sit første livestævne til efteråret.

– Ud over den sportslige succes er det altid fantastisk at være af sted sammen. Vi kommer tættere på hinanden, hjælper, trøster og bakker op om hinanden. Vi hygger os sammen og får et andet fællesskab, end når vi blot træner hjemme i klubben, fortæller Lis Borring.