Venstre vil presse på for bedre transitkorridor

Venstre vil presse på for bedre transitkorridor
– Bornholmerne og vores erhverv skal sikres ordentlige transportforhold, konstaterer gruppeformand i Venstre Bornholm Søren Schow. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 15. JAN 2021 • 13:12
Af:
torben-oestergaard-moeller

15. JAN 2021 • 13:12
RESTRIKTIONER

"Vi skal i gang med alternativ tænkning på transportområdet for ikke at skade turismen og øens andet erhverv".

Det skriver Venstre Bornholm i en pressemeddelelse, som fortsætter:

"Det er afgørende nødvendigt for sommertrafik, at trafikkontraktrådet tager teten for at starte arbejdet med sikring af sommerens transport til og fra Bornholm. Allerede nu viser der sig flaskehalsproblemer fra sommerens start, og hvis Sverige fortsat ønsker de restriktioner, der er nu, så er det absolut nødvendigt med løsningsforslag til at løfte trafikken til og fra Bornholm".

– Der er ingen tvivl om, at trafikken gennem Sverige er vores hovedfærdselsåre, derfor er det nødvendigt, at regeringen forhandler med Sverige om en effektiv og holdbar transportkorridor fra Ystad til København, udtaler gruppeformand Søren Schow i pressemeddelelsen og forklarer, at det er aftalt med Carsten Scheibye, Venstres medlem af trafikkontraktrådet, at sætte dette spørgsmål på dagsordenen.

Ligeledes er Søren Schow sikker på, at Peter Juel Jensen (V) vil skubbe på i Folketinget i forhold til Transport- og Boligministeriet.

– Bornholmerne og vores erhverv skal sikres ordentlige transportforhold, selv under en coronakrise, betoner gruppeformanden.