145 borgere er blevet vaccineret på to dage: Vaccinationer på pause

145 borgere er blevet vaccineret på to dage: Vaccinationer på pause
Foto: Berit Hvassum
| 15. JAN 2021 • 14:38
Af:
holger-larsen

15. JAN 2021 • 14:38
Bornholm har modtaget vaccine til at kunne vaccinere 145 borgere, og alle disse vacciner er nu givet over de to dage, som vaccinationscentret på Ullasvej i Rønne har holdt åbent.

Det oplyser Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

"Andre borgere, der har modtaget invitation til vaccine, skal også bestille tid til vaccine på hjemmesiden www.vacciner.dk via det link, de har modtaget. Men det er kun muligt at bestille tid, når der er vacciner at få. Og sådan vil det også være fremover, da vaccinerne løbende ankommer fra producenterne til Danmark. Herefter skal de sendes ud i hele landet blandt andet til os på Bornholm. Vi skal derfor opfordre borgerne til løbende at holde sig orienterede om nye ledige tider", fremgår det af pressemeddelelsen.

– I øjeblikket er der i hele landet efterspørgsel på vacciner, og derfor er der altså ikke ledige tider at få via hjemmesiden. Udfordringerne er de samme i hele landet. Lige så snart der igen kommer vacciner til Bornholm, kan man bestille tid. Vi melder ud via kommunens hjemmeside, vores lokale medier og Region Hovedstadens sociale medier, så snart der er ledige tider i systemet, siger Helle Holm, leder af Bornholm covid-19 vaccinationscenter i pressemeddelelsen.

Bare rolig

– Jeg ved at mange er utålmodige og måske urolige for, hvornår de kan få en tid. Men bare rolig – jer, der har fået brev er forrest i køen. Vi får løbende nye vaccineleverancer, og der vil snart igen være ledige tider, som kan bestilles. Samtidig kan jeg oplyse, at der til borgere uden e-boks sendes et fysisk brev, og at der er mulighed for at booke tider via telefon også, tilføjer Helle Holm.

De borgere, der i øjeblikket har modtaget invitation til vaccination, er borgere over 65 år, som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet.

Pressemeddelelsen oplyser også, at kommunen har udarbejdet en kort vejledning til borgere og deres pårørende i målgruppen, så det gerne skulle være lidt lettere at forstå, hvordan det foregår i praksis med tidsbestilling og transport til vaccination.