Bornholm samlede 48.000 kroner ind til forskning i sclerose

Bornholm samlede 48.000 kroner ind til forskning i sclerose
Arkivfoto
| 21. SEP 2020 • 09:28
Af:
elisabeth-krogh

21. SEP 2020 • 09:28
INDSAMLING

35 lokale indsamlere var sidste søndag på gader og veje på Bornholm for at samle ind til forskning i sclerose, ligesom tusindvis af andre frivillige indsamlere over hele landet samlede ind til den livsvigtige forskning.

På Bornholm fik de frivillige indsamlere samlet 48.000 kroner ind. Lidt mere end sidste års resultat, som var på 47.500 kroner.

– Det er virkelig flot i et år med mange udfordringer – blandt andet færre indsamlere og corona. Jeg er dybt taknemmelig for den indsats, som indsamlerne ydede, siger Karen Kuhre, som var indsamlingsleder på Bornholm.

Det samlede resultat af indsamlingen blev på landsplan i alt 5,2 millioner kroner.

Landsresultatet er kun en halv million kroner fra sidste års resultat, selvom der i år var færre indsamlere.

Al overskuddet fra landsindsamlingen går til danske forskningsprojekter, der skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og bane vejen for bedre behandlingsformer for de nu 16.542 danskere, som lever med sygdommen hver eneste dag.

Sygdommen er fordoblet på bare 20 år.

Scleroseforeningen er som mange andre foreninger blevet økonomisk hårdt ramt af covid-19. I år har landsindsamlingen og de mange frivillige over hele landet derfor haft en altafgørende betydning for, hvor mange penge, der nu kan sendes videre til forskning i den uhelbredelige sygdom, oplyser Scleroseforeningen.