Sønderjyske slår Esbjerg og nærmer sig mesterskab

19. APR 2024 • 22:37SPORT

Sønderjyske er kun en enkelt sejr fra DM-titlen, efter holdet fredag aften tog en vital udesejr over Esbjerg.

Blot én sejr adskiller Sønderjyske fra DM-titlen i ishockey, efter holdet fredag aften besejrede Esbjerg Energy 2-1 på udebane efter overtid.

Det så længe ud til, at der skulle en ekstra periodes overtid til for at afgøre duellen, men i de døende sekunder dukkede gæsternes Nikolaj Krag-Christensen op og gav Sønderjyske en matchbold søndag.

Sejrsmålet betyder nemlig, at sønderjyderne bringer sig på 3-1 i det samlede regnskab i DM-finalen. Søndag har holdet på hjemmebane i Vojens mulighed for at sikre mesterskabet.

De tre første møder havde været tætte kampe, der alle endte med sejre på et mål, og det skulle ligeledes blive tilfældet fredag aften.

Esbjerg startede kampen som lyn og torden, og midtvejs i første periode gav overtaget pote, da Andreas Grundtvig sendte pucken i nettet efter et par hurtige Esbjerg-kombinationer.

Derfra kom Sønderjyske en smule bedre med i kampen, og efter et kvarter bragte gæsterne balance i regnskabet.

Oscar Drugges scoring blev efterfølgende kigget igennem i længere tid hos dommerne, men der blev ikke fundet noget kriminelt, og scoringen stod.

De to hold spillede med stor intensitet. I anden periode kom Sønderjyske også spillemæssigt for alvor i gang, og kampen var en langt mere lige affære.

Esbjergs høje og intense pres fungerede ikke i lige så høj grad, som tilfældet var i starten af opgøret.

Mens intensiteten var høj, var målscoringen det ikke. Begge mandskaber spillede sig frem til flere gode chancer, men i begge ender af isen blev der leveret gode målmandspræstationer.

Tredje periode endte ligeledes målløs, og dermed skulle der overtid til for at finde en vinder.

Her lugtede det længe af endnu en periodes ishockey, men 31 sekunder før tid sikrede Nikolaj Krag-Christensen Sønderjyskes sejr.

2. MAJ 2024 • 22:28SPORT