Pogacar vinder bjergfinale og kører sig i lyserødt

5. MAJ 2024 • 17:26SPORT

Tadej Pogacar tog revanche for lørdagens spurtnederlag og overtog førertrøjen i Giro d'Italia.

På forhånd var det svært at forestille sig nogen rivaler true Tadej Pogacar i Giro d'Italia. Og slovenerens favoritrolle er ikke blevet mindre efter løbets første to etaper.

Efter at han lørdag akkurat blev slået i den afsluttende spurt, tog UAE Emirates-stjernen revanche på søndagens 2. etape med en overlegen solosejr i en bjergfinale op til Santuario di Oropa

Med lyse hårtotter strittende op af cykelhjelmen kørte han alene over målstregen med et forspring på 27 sekunder til de nærmeste forfølgere.

Sejren betød samtidig, at Pogacar overtog den lyserøde førertrøje fra lørdagens vinder, Jhonatan Narváez.

Længe blev etapen ellers domineret af EF-rytteren Andrea Piccolo, der 52 kilometer fra mål slog hul til en udbrydergruppe og fortsatte alene mod den afsluttende, ti kilometer lange målstigning.

Ved foden af bjerget punkterede Pogacar og røg på halen, da cyklen skred under ham i et sving. Han var dog hurtigt tilbage i sadlen og kunne beordre sin danske holdkammerat, Mikkel Bjerg, til at presse farten op på målbjerget.

Bjergs malende tempo gjorde snart en ende på Piccolos sejrsdrømme og tvang samtidig flere store navne til at slippe favoritfeltet.

Med fem kilometer igen slog Bjerg ud, og så var det op til Rafal Majka at køre Pogacar i stilling til det angreb, som alle forventede ville komme.

Det kom omkring 500 meter senere. Med et par accelerationer satte sloveneren med lethed konkurrenterne af. Derfra var det kun et spørgsmål om, hvor stort forspringet ville blive i mål.

Det blev på 27 sekunder. Daniel Martínez (Bora) og Geraint Thomas (Ineos) kom i mål som nummer to og tre. Inklusive bonus fører Pogacar samlet løbet med 45 sekunder.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU