Pogacar fik stort ønsket opfyldt med første etapesejr i Giroen

6. MAJ 2024 • 03:06SPORT

Den 25-årige rytter har altid ønsket sig etapesejr i samtlige grand tours. Det sikrede han med bjergfinale.

Med Tadej Pogacars etapesejr i Giro d'Italias 2. etape søndag, kan AE Emirates-stjernen nu skrive etapevinder i alle cykelsportens grand tours på cv'et.

Efter at have misset den afsluttende spurt i etapen lørdag tog den 25-årige rytter revanche med en overlegen solosejr i en bjergfinale op til Santuario di Oropa.

- Det har altid lagt mig på sinde at have alle tre etapesejre. Det er ikke noget, mange ryttere har, og det er en stor ting i cykling, så jeg er glad, siger Tadej Pogacars ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han kørte over målstregen med et forspring på 27 sekunder til de nærmeste forfølgere og endte i den lyserøde førertrøje.

- De kaldte mig frem, og vi satte et tempo, vi kunne lide, så det var perfekt.

- Jeg ville bare have etapesejren. Drømmen var at tage den lyserøde trøje, og nu kan jeg slappe lidt af de næste par dage, og vi kan være i sikkerhed under sprinterne, siger Pogacar.

Daniel Martínez (Bora) og Geraint Thomas (Ineos) kom i mål som nummer to og tre. Inklusive bonus fører Pogacar samlet løbet med 45 sekunder.

- Tadej er Tadej, lød det efter løbet fra Thomas, mens han trak på skuldrene.

Mandag venter en 166 kilometer lang etape mellem byerne Novara og Fossano, der er flad det meste af vejen. Her forventes sprinterne at komme i aktion.

Femte etape byder igen på bjergklatring, når feltet skal over Passo Del Bracco.

Rytterne skal i dette års Giro d'Italia i alt gennemføre 3400 kilometer fordelt over 21 etaper.

Den sidste køres i den italienske hovedstad, Rom, 26. maj

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU