Mandsopdækning plager Vallys: Tager det som et skulderklap

18. APR 2024 • 15:47SPORT

Brøndbys offensive es Nicolai Vallys mærker øget fokus fra modstanderne, men vender det til noget positivt.

Det store omdrejningspunkt hos superligaklubben Brøndby har længe været Nicolai Vallys. Men nu er han havnet i en scoringskrise.

Vallys har lavet ti mål i sæsonen, men i de otte kampe i foråret har Vallys endnu ikke fået nettet til at blafre.

Modstanderne har øget fokus på Brøndbys offensive talisman, og i en kamp mod Silkeborg tidligere i april blev han decideret mandsopdækket.

Det har gjort vilkårene sværere for Nicolai Vallys, der forsøger at vende modstandernes opmærksomhed til noget positivt.

- Jeg må tage det som et skulderklap og forsøge at blive endnu bedre. Jeg skal måske ændre lidt på nogle ting, men omvendt stadig gøre meget af det samme. Det kommer til at åbne mere op andre steder på banen.

- Nu har vi spillet mod Silkeborg med Kent Nielsen, som er den træner, der kender mig allerbedst. Så jeg har da også brokket mig lidt over det til ham, siger Vallys, der inden skiftet til Brøndby i 2022 kom fra netop Silkeborg.

I jagten på igen at blive det omdrejningspunkt, han har været, har offensivspilleren sammen med trænerne i Brøndby forsøgt at analysere alle kampe, og trods det målløse forår føler Vallys sig stadig som den samme.

- Det giver ret god mening for mig, at når modstanderen har så stort fokus på en enkelt spiller, så bliver det sværere. Men jeg synes ikke, at jeg har haft et formdyk, og jeg føler mig godt tilpas.

- For at være ærlig så er jeg også en spiller, der bidrager med alt muligt andet. Det skulle gerne være sådan, at selv om jeg ikke scorer, så har jeg spillet en god kamp alligevel, siger Vallys.

For Brøndbys midtbanespiller Daniel Wass har den ændrede tilgang fra modstanderne givet anledning til at finde på nye løsninger.

- Det er svært, hvis man har en mand løbende efter sig i en hel kamp. Men så er der andre på holdet, der skal tage teten. Hvis det sker igen, så har vi nogle metoder, der kan løse det, siger Wass.

Nicolai Vallys har mulighed for at vende måltørken søndag i topkampen mod FC Midtjylland, der gæster Brøndby Stadion. De to hold ligger side om side med 52 point i spidsen af Superligaen før topbraget, der venter i fjerde runde af mesterskabsspillet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU