Magnussen slutter som nummer 18 i Norris-triumf

6. MAJ 2024 • 00:02SPORT

For første gang i karrieren vandt Lando Norris et Formel 1-grandprix, mens Kevin Magnussen blev nummer 18.

Weekendens Formel 1-strabadser i Miami endte med en placering som nummer 18 i søndagens grandprix for Kevin Magnussen.

Den danske Haas-kører indledte løbet som nummer 19, så det var generelt en præstation til glemmebogen.

Det var det til gengæld langtfra for McLarens Lando Norris, der vandt sit første Formel 1-løb i karrieren.

Det skabte stor jubel i garagen hos McLaren, der ikke er vant til at nyde den slags succeser i racersportens kongeklasse.

Triumfen kom i løb nummer 110 for Norris, der otte gange er endt på andenpladsen.

- Endelig. Jeg er så glad. Jeg gjorde det. Denne sejr dedikerer jeg til min bedstemor, siger Norris i teamradioen.

Nummer to i søndagens løb blev Red Bulls Max Verstappen, der stadig fører verdensmesterskabet suverænt.

Verstappen har 136 point på førstepladsen, mens holdkammeraten Sergio Perez er noteret for 101 point. Leclerc har 98 point på tredjepladsen.

Den sidste og tredje plads på podiet i søndagens løb snuppede Ferraris Charles Leclerc foran holdkammeraten Carlos Sainz.

Mens der var hård kamp om topplaceringerne, så var det en mere afdæmpet dag for Magnussen på de 57 omgange.

I det meste af løbet kæmpede Magnussen bagest i feltet, og selv om han kortvarigt var længere fremme, så duftede det aldrig for alvor af point.

Det var tættere på at ende med point for Haas-holdkammeraten Nico Hülkenberg. Tyskeren endte dog lige uden for pointene som nummer 11.

Den store historie i Miami var dog sejren til Norris, der endte med at være lidt over syv sekunder hurtigere end Verstappen.

- Jeg er bare virkelig stolt. Der har været mange mennesker, som har tvivlet på mig på vejen hertil. Jeg har også begået mange fejl i de seneste fem år i min korte karriere.

- Jeg blev hos McLaren, fordi vi troede på hinanden. Denne sejr beviser, at det var rigtigt, siger Norris.