Leverkusen forlænger vanvidsstime i sidste sekund

27. APR 2024 • 20:37SPORT

I det syvende minut af tillægstiden reddede Leverkusen 2-2 hjemme mod Stuttgart og har ikke tabt i 46 kampe.

Bayer Leverkusen er fodboldholdet, der bare ikke kan tabe.

Lørdag aften var den tyske mesterklub i knæ og på vej mod et nederlag efter 45 ubesejrede kampe, men i de absolut døende sekunder af tillægstiden udlignede Robert Andrich til 2-2 hjemme mod Stuttgart i Bundesligaen, og så lyder stimen pludselig på 46 ubesejrede kampe i stedet.

Det er 11 måneder siden, at Leverkusen senest tabte en betydende kamp. 27. maj sidste år - sidste spillerunde i den forgangne sæson - reddede Bochum sig ved at slå Leverkusen 3-0, men siden har ingen kunnet stoppe Xabi Alonsos triumftog.

Efter at have sikret mesterskabet med fem spillerunder tilbage har Leverkusen-spillerne tilladt sig selv at slappe lidt mere af, men holdet finder alligevel en vej til at undgå nederlag.

I sidste uge blev stimen forsvaret i det yderste af tillægstiden ude mod Dortmund, og lørdag skete det samme så igen.

Efter en målløs første halvleg bankede Stuttgart-kanten Chris Führich en ripost i målhjørnet straks efter pausen, og i det 57. minut øgede Deniz Undav til 2-0.

Så var et sjældent nederlag på vej til Xabi Alonsos mandskab, men hurtigt fik Amine Adli sparket lidt tro ind i hjemmeholdet. Med et hårdt og fladt spark mellem benene på en modstander fik han overrumplet Alexander Nübel i Stuttgart-målet og reducerede til 1-2.

Kort efter måtte Nübel diske op med en dobbeltredning i verdensklasse for at afværge en udligning, men Leverkusen-presset var sat ind.

Der var lagt fem minutter til opgøret, men på grund af en skadesbehandling var der spillet syv tillægsminutter, da Robert Andrich mellem venner og fjender hamrede bolden i mål til 2-2, efter at Stuttgart havde givet en unødvendig dødbold væk.

Leverkusens spillere og fans jublede vildt, som fejrede de endnu en titel, mens Stuttgart-træner Sebastian Hoeness rystede på hovedet efter at være blevet frataget en meriterende sejr.

Leverkusen mangler tre ligakampe før sommerferien. I tillæg venter en tysk pokalfinale mod Kaiserslautern samt to Europa League-semifinaler mod AS Roma.