FCK vil overhale konkurrenter med et nyt træningsanlæg

23. APR 2024 • 18:43SPORT

FCK arbejder hårdt på en opgradering af klubbens træningsanlæg, som halter langt efter konkurrenterne.

Mandag præsenterede selskabet bag FC København, at Parken får en tiltrængt overhaling på 100 millioner kroner. Nationalarenaen er dog ikke alene om at få opgraderet forholdene.

FCK's træningsanlæg på Frederiksberg er ikke i en forfatning, der tilfredsstiller klubben. Derfor intensiveres arbejdet nu for alvor, og der bliver smidt pengesummer efter klubbens træningsfaciliteter.

- Der er ikke af den standard, som det skal være, for vi har nogle høje ambitioner. Vi kan ikke vente på det her i fem, syv eller ti år. Det er nu, det skal være, siger FCK-sportsdirektør Peter Christiansen.

- Vi er ikke Danmarks bedste på træningsfaciliteter, og det kan alle jo se. Men det ved vi også, og derfor gør vi det her.

Sammenlignet med andre danske klubber har AGF og senest FC Midtjylland opgraderet faciliteterne med spritnye træningsanlæg.

Sammen med bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK, har klubbens sportslige ledelse kickstartet processen med at finde mulige løsninger. Økonomisk er der dog på nuværende tidspunkt ikke fastsat en ramme for projektets størrelse.

Men der skal være tale om en hurtig og stor opgradering, for udviklingen i moderne fodbold løber stærkt.

- Hvis vi skal blive ved med at finde de berømte små procenter, så skal anlægget opgraderes. Når man skal tiltrække spillere, så har de nogle krav til deres dagligdag, og den betydning vokser, siger Peter Christiansen.

Ifølge FCK-chefen handler fremtidsplanerne på træningsanlægget dog ikke kun om spillerne, men også om alle de mange specialister, som er en del af moderne topfodbold.

- Det er hele staben, og det handler om at skabe en hverdag for specialisterne inden for træning, analyse, sundhed og performance. Det skal være interessant for dem at lægge deres faglighed i FCK. Der bliver vi nødt til at steppe op, siger sportsdirektøren.

FCK har vokset sig ud af de nuværende rammer på anlægget på Frederiksberg, og flere mulige løsninger for opgraderingen af faciliteterne undersøges. Konkret er de muligheder enten en renovering, en udbygning eller en endnu større model, som Peter Christiansen kalder det.

Et kommende professionelt kvindehold samt et akademi for piger bliver en del af FC København. Sammen med herreafdelingens ambitioner skaber det et markant pres på de slidte faciliteter. Fokus er dog på at forblive på adressen på Jens Jessens vej.

- Det er vigtigt at blive på anlægget på Frederiksberg. Det er der, vi hører til, og det er en del af klubbens DNA, siger bestyrelsesformanden i Parken Sport & Entertainment, Henrik Møgelmose.

Sammen med den sportslige ledelse i FCK afdækker et eksternt arkitektfirma i den nuværende proces, hvad der er behov for, og hvad projektet kræver.

- Med de indikationer, vi har fået hidtil, så tror vi på, at vi kan blive på træningsanlægget. Der bliver et ekstra pres på fremover, men det ændrer ikke på, at vores ønske er at blive der, siger formanden.

Ifølge sportsdirektør Peter Christiansen er tanken, at han på et tidspunkt i løbet af 2024 kan præsentere en konkret plan for byggeriet til FCK’s bestyrelse.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU