Skoler præsenterer nye udviklingsplaner

Skoler præsenterer nye udviklingsplaner
Svartingedal Skole og de øvrige kommunale skoler præsenterer torsdag udviklingsplaner for de kommende år. Foto: Holger Larsen
NOTITS | 10. APR 2024 • 18:16
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
10. APR 2024 • 18:16

Stort skolemøde holdes torsdag på Snorrebakken i Knudsker.

Det vil myldre med skolefolk, forældre, politikere med flere, når de bornholmske folkeskoler torsdag eftermiddag og aften præsenterer deres planer for de kommende år.

Kommunens Center for Skole har den 11. april inviteret til temamøde, hvor hver enkelt skole præsenterer deres nye udviklingsplan og sætter ord på, hvad skolen vil lægge vægt på i udviklingen af skolen i de kommende år.

Bornholms seks almenskoler, to specialskoler og Ungdomsskolen har igennem det seneste år arbejdet med visioner og mål for netop deres skoles udvikling. Det er sket med baggrund i den fælles overordnede strategi for 2023-2026, der gælder for alle skoler.

Udviklingsplanerne rummer helt konkrete tiltag, der skal gøre skolevæsnets overordnede vision og strategi levende og mærkbar for børn, unge, forældre, medarbejdere og andre parter i og omkring skolen.

Mødets gæster vil have mulighed for at stille spørgsmål til de enkelte skoler og udviklingsplanen.

Varierede indsatser

Morten Riis (Enhedslisten), forperson for børne- og skoleudvalget, ser frem til arrangementet:

– Vi i udvalget har fra sidelinjen fulgt med i skolernes arbejde med lokale udviklingsplaner. Den overordnede strategi for den bornholmske folkeskole, som vi har vedtaget, kan ikke stå alene. Derfor er det vigtigt, at der nu også er konkrete planer for, hvordan den enkelte skole helt lokalt vil arbejde med strategiens mål, siger han i en pressemeddelelse.

Jesper Stjernfeldt Petri, skolechef i Bornholms regionskommune, erklærer sig stolt over den indsats, skolerne har ydet med udviklingplanen:

– Skolerne har lagt planer for mange og varierede lokale indsatser i de kommende år. Det bliver nu spændende at følge skolernes udmøntning af planerne, siger han.