Kaas: Flyv som en sommerfugl

Kaas: Flyv som en sommerfugl
LEDER | 18. APR 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
18. APR 2024 • 05:30

Sommerfugleparken i Nexø er på vej ind i sin 26. sæson. Heldigvis, for den byder på et ofte kærkomment pusterum på en kold – eller varm – sommerdag.

Normalt taler man om, at det er humlebien, der ikke ved, at den ikke burde kunne flyve, men i Nexø er det en sommerfugl, der flyver videre mod alle odds.

I flere år har Sommerfugleparkens ejer, Flemming Jensen, varslet sin afgang, og tre blodpropper har ikke ligefrem gjort tilværelsen som parkejer lettere. Men som Tidende kunne fortælle i går, er Flemming Jensen på højkant – med stok, men stadig – og klar til sin og Sommerfugleparkens 26. sæson.

Det er en strålende nyhed for Nexø og Bornholm, at det fascinerende sted åbner til pinse. Sommerfugleparken byder på et spændende kig indenfor i et univers, hvor man på selv den mest regnfulde og kedelige sommerdag kan tage et hurtigt smut til de bornholmske troper.

Her flyver sommerfuglene rundt og sætter sig på skjoldet af en skildpadde, mens de store koikarper tigger mad hos de mange gæster. Alt pakket ind i palmer og træer, som vi ellers sjældent ser på vores breddegrader.

Selv om Sommerfugleparken i princippet er til salg for et symbolsk beløb, er det tydeligt, at Flemming Jensen på trods af pensionisttilværelsen ikke er klar til at slippe sit livsværk, og det kunne være skønt, hvis en bornholmsk entreprenør med forkærlighed for tropeeventyr og sommerfugledrømme kunne drive stedet videre og køre parløb med stedets driftige stifter.

Bornholm lever af et godt og mangefacetteret udbud af seværdigheder og attraktioner, og her er Sommerfugleparken et af de fineste åndehuller, hvor der er tid til fordybelse og en pause fra det hæsblæsende tempo udenfor.

Flemming Jensens kampgejst og lyst til at flyve videre er i dén grad værd at lette på hatten over.